Studievejledning

STX eller HHX

28. januar 2013 af pravi (Slettet)

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2013 af Jmussen (Slettet)

Det kommer meget an på hvad du godt kunne tænke dig at lave i fremtiden og hvilke fag du bedst kan lide.


Svar #2
28. januar 2013 af pravi (Slettet)

Hej alle,
Jeg er meget i tvivl om hvad jeg skal gøre efter 9. klasse.
Mit gennemsnit ligger på 11,1 og derfor mener min mor at jeg bør fortsætte videre på STX, da det er en slags viderebygning på folkeskolen, og hun mener ikke, at jeg skal ændre på noget som fungerer udemærket. Jeg synes dog også HHX lyder fedt og fag som IØ, VØ og afsætning lyder fede. 


Svar #3
28. januar 2013 af pravi (Slettet)

Jeg tror jeg vil læse jura bagefter.


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. januar 2013 af LeonhardEuler

Underligt at alle jeg møder herinde har et gennemsnit over 10 og 11. Men såfremt vil jeg råde dig til at følge dine egne intentioner, men jeg vil til gengæld, sige at du efter STX har en del flere uddannelser at vælge imellem. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. januar 2013 af Jerslev

#2: At betragte STX som en viderebygning af folkeskolen er ikke korrekt. STX er en ungdomsuddannelse ligesom alle de andre.

#3: Med den plan bør du nok hoppe på HHX, da der er fag, du nok vil finde interessante. :)

#4: STX er ikke mere adgangsgivende end HHX eller HTX. Det handler mere om de fag, du vælger undervejs.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. januar 2013 af LeonhardEuler

STX er langt bedere ungdomsuddannelse i forhold til Handelsgymnasiumet HTX og Tekniske Gymnasium HTX, for de to sidst nævnte er langt mere målrettet efter bestemte fagområder. HTX - Økonomi og HTX - Videnskablige fag, så STX er en del bedere end forholdsvis de to andre. På HTX skal du tage teknologi og kommunikation


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. januar 2013 af IsabellaFF

#6

Ofte er en STX ikke mere brugelig end HHX - hvad med alle dem der tager samfundsfags-, kunst- og sproglinjerne?

De kan ikke bruge deres studentereksamen til en pind mere end en med en HHX kan, medmindre de har opgraderet matematik til A, fysik til B og kemi til B. 

 

Tag til åbent hus på gymnasierne/kom i individuel brobygning. Jeg var HELT sikker på, at jeg skulle på matematik A, fysik B og kemi B, men da jeg kom hen på to gymnasier med STX, kunne jeg bare mærke at det var helt forkert og at det ikke var det jeg skulle.

Bare fordi du klarer dig godt i folkeskolefagene betyder det ikke, at du ikke vil klare dig godt i HHX fagene ;) Det handler også meget om interesse - hvad har du mest interesse for? Du kan altid supplere de fag du evt. mangler bagefter hvis det skulle være. :)

Og hvis du gerne vil læse jura eller noget lignende er det jo totalt hul i hovedet at sidde og have oldtidskundskab, historie på A, naturgeografi, biologi, fysik, kemi, idræt osv. :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
29. januar 2013 af Jmussen (Slettet)

Når du siger at du godt vil læser Jura bagefter og synes at IØ, VØ og afsætning lyder spændende, er det helt klart en HHX du skal tage. Den åbner ligeså mange døre som STX.

Jeg synes personligt at IØ, VØ og afsætning er nogle meget spændende fag, som er meget virklighedsnære og handler meget om erhvervslivet på mange områder, og jeg ved også at man (ihvertfald på min skole) skal have erhvervsret/jura  på sit tredje år, hvilket jo vil være godt i dit tilfælde, og man kan sikkert også vælge det til som valgfag.

Men bare vælg ud fra din interesse og det du tror du vil få mest gavn af :)

 

Den her kan måske hjælpe: http://www.youtube.com/watch?v=5OeX7Wk6gUc

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #9
29. januar 2013 af Hebi

Hvis du overvejer Jura vil jeg klart anbefale dig HHX, da du på 3. år af studiet har et jurafag (erhvervsret), hvor du får mulighed for at smage på juraen. Havde jeg ikke haft det fag på HHX, havde jeg aldrig fundet ud af, at jura endeligt var det jeg ville søge ind på.

De økonomiske fag, er måske også mere dig, hvis du har en interesse for det samfundsvidenskabelige.


Skriv et svar til: STX eller HHX

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.