Matematik

Hjælp

29. januar 2013 af Fnuttie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg har fået en opgave der ser således ud:

Beregn a og c

Trekant 1:

c=3,9

b=1,7

Trekant 2:

b=3,4

a=5,0

Hvordan finder man ud af hvad de andre sider er?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Er der tale om retvinklede trekanter?

I Opg 1 er der givet siderne b og c, og du ønsker at beregne siderne a og c ? Prøv at formulere opgaven korrekt.

I Opg 2 kender man 2 sider b og a og skal åbenbart finde c (der er kun tre sider i en trekant).

Tilsyneladende kan man benytte Pythagoras i begge opgaver.


Svar #2
29. januar 2013 af Fnuttie (Slettet)

Ja det er retvinklede trekanter.

Hvordan anvender man Pythagoras, altså hvad vil det sige at anvende Pythagoras?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis a og b er længderne af de to kateter i en retvinklet trekant, og hvis c er længden af hypotenusen, gælder der Pythagoras' sætning

a2 + b2 = c2

Hvis man kender to af siderne i en retvinklet trekant, kan man beregne den tredje sides længde ved hjælp af Pythagoras.

At anvende Pythagoras vil sige at gøre brug af Pythagoras' sætning til beregning af en ukendt side i den retvinklede trekant.

Det er noget, du bør have lært i grundskolen.

 


Svar #4
29. januar 2013 af Fnuttie (Slettet)

Takker mange gange for hjælpen. 


Svar #5
29. januar 2013 af Fnuttie (Slettet)

Altså når jeg regner den første ud kommer det til at se sådan her ud:

1,7 2 + 3,92

Det får jeg til 18,1

Men da jeg ved at resultatet skal være 2,5 ved jeg at jeg har gjort noget forkert.

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

I den første kender man b og c. Man skal så isolere a af Pythagoras:

a = √(c2 - b2) = √(3,92 - 1,72) = 3,51


Svar #7
29. januar 2013 af Fnuttie (Slettet)

Mange tak.

Ser den sidste så således ud:

a+ b2 = c2√(5,02 + 3,32) = 7,04??  


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.