Matematik

Rentesregning HJÆLP!

31. januar 2013 af magnuseriksen (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Et hus er under krisens varighed på 5 år faldet fra 200000 kr til160000 kr.

Hvad er den årlige rente?

 

Hvordan udregnes det? - jeg kan slet ikke finde ud af det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke klart, hvad der menes med den årlige rente. Måske menes der det gennemsnitlige årlige procentuelle tab. Hertil kan man benytte renteformlen

K5 = K0·(1+r)5

Isoler r af dette udtryk.


Svar #2
31. januar 2013 af magnuseriksen (Slettet)

Sorry, der skulle stå "Hvad har den årlige rente været?"


Svar #3
31. januar 2013 af magnuseriksen (Slettet)

???


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2013 af mathon

  
                        ...hvad er det procentuelle årlige prisfald ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Se #1.


Svar #6
31. januar 2013 af magnuseriksen (Slettet)

160000 = 200000 =(1 + r)5

160000 / 200000 = 0,8 = (1 + r)5

5√0,8 = 0,956 =  1 + r

0,956 = 1 + r

- 0,044 = r

R = - 4,4 %

 

sådan her eller hvad?


Svar #7
31. januar 2013 af magnuseriksen (Slettet)

eventuel svar?


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. januar 2013 af 123434 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

At r er negativ betyder, at der er et gennemsnitligt årligt prisfald på 4,4%.

Af din beregning finder man r = -0,044 .


Svar #11
31. januar 2013 af magnuseriksen (Slettet)

#6

hvordan kommer regneforskriften så til at se ud?

kan nemlig ikke lige se det.


Brugbart svar (0)

Svar #12
31. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Hvilken regneforskrift tænker du på? Svaret i #6 er korrekt.


Svar #13
31. januar 2013 af magnuseriksen (Slettet)

Det er fordi jeg får et andet spørgsmål i opgaven "Opstil en regneforskrift for situationen"


Skriv et svar til: Rentesregning HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.