Matematik

Forskrift

02. februar 2013 af LeonhardEuler - Niveau: 9. klasse

Hej

Jeg sidder og kigger på denne opgave 7 i linket. Men kan en eller anden ikke hjælpe med opgaven.

Altså opgave 7; a, b og c

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Proever%20og%20eksamen/120615%20skriftelig%20opgavesaet%20mat%20b%20stx.ashx

 

Jeg forstår ikke hvordan man kan beregne b og a, gennem tabellen. Og t er tiden, mener tiden i år, timer , måneder ...

Håber nogen kan hjælpe mig

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2013 af mathon

eksponentiel regression  - som det hedder

giver
                                     f(t) = 1902,325744 • 1,523175t

 

    t er tiden i år efter 2005


Svar #2
02. februar 2013 af LeonhardEuler

Hvordan udregnede du det


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. februar 2013 af mathon

 

                   eksponentiel regression på lommeregner


Svar #4
02. februar 2013 af LeonhardEuler

I en model er en bestemt type græskar kugle formede og sammenhængen mellem et græskars vægt og radius beskrives V(r)=0,0060*r2,6657

 

b) Bestem den procentvise vægtforøgelse for et græskar, når radius forøges med 10 %

Ps. Radius er 27,1947 cm uden forøgelse af 10 %, med er det 29,91417 cm

Normal 40 Kg, 10 % = 51,5699 Kg

 Jeg kan ikke huske hvordan man regner vægtsforøgelse ud, kan du ikke hjælpe.


Svar #5
02. februar 2013 af LeonhardEuler

Er det ikke bare 28,92475 %


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. februar 2013 af mathon

 

                                                  V2/V1 = (r2/r1)2,6657

                                                  V2/V1 = 1,12,6657

 

   vægtforøgelse   
                                                  (V2 - V1)

   relativ vægtforøgelse
                                                  (V2 - V1) / V1 = (V2/V1) - 1 = 1,12,6657 - 1 = 0,289 = 28,9%

                               

     

 


Svar #7
02. februar 2013 af LeonhardEuler

f(x)=x4-2x2+4

 

a) Løs f '(x)=0

Den har da ingen løsning har den?


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. februar 2013 af LubDub (Slettet)

       f(x) = x4 - 2x2 + 4

       f '(x) = 4x3 - 4x

       f '(x) = 0

       4x3 - 4x = 0

               brug nulreglen og isoler x


Svar #9
02. februar 2013 af LeonhardEuler

Kan en andengradsligning ikke KUN have 2 løsninger?


Brugbart svar (1)

Svar #10
02. februar 2013 af LubDub (Slettet)

 4x3 - 4x = 0 er en tredjegradsligning


Svar #11
02. februar 2013 af LeonhardEuler

Hvordan kan man se forskel mellem tredjegradspolynonium og anden.


Brugbart svar (1)

Svar #12
02. februar 2013 af LubDub (Slettet)

 Et andengradspolynomium er et polynomium, hvor den uafhængige variabel indgår i op til anden potens.

 Et tredjegradspolynomium er et polynomium, hvor den uafhængige variabel indgår i op til tredje potens.


Svar #13
02. februar 2013 af LeonhardEuler

Så hvis den er højere end tredje potens er den tredjegrad.

Hvad er så den generelle tredjegradsligning?


Brugbart svar (1)

Svar #14
02. februar 2013 af LubDub (Slettet)

       Så hvis den er højere end tredje potens er den tredjegrad.

                            nej 

        i et tredgradspolynomium indgår den uafhængige variabel op til tredje potens

se evt.

http://da.wikipedia.org/wiki/Polynomium


Skriv et svar til: Forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.