Matematik

Rente regning

03. februar 2013 af hjælplillemig (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået denne opgave for i en matematik aflevering, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af, hvordan jeg skal regne dette ud:

En opsparingskonto har været låst i 5 år til en årlig rente på 4,7%. Ved udløb udbetales 72.220,94 kr. Hvor mange penge blev sat ind på opsparingskontoen for 5 år siden?

Er der nogen der kan hjælpe mig? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2013 af PeterValberg

72220,94 = startbeløbet·1,0475

du skal bare isolere "startbeløbet"

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2013 af mathon

 

                                           Ko = Kn•(1+r)-n

                                           Ko = 72.220,94•1,047 -5


Skriv et svar til: Rente regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.