Matematik

Hjælp!

30. september 2005 af KristianA (Slettet)
Er der nogen der kan fortælle mig forskellen på at afbillede følgendene i et kordinatsystem:

Y = ax + b

og Y

på forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2005 af iB (Slettet)

To ord:
Linie og punktmængde!

Svar #2
30. september 2005 af KristianA (Slettet)

kunne du måske forsklre hvad en punktmændge er ? og give et eks. på hvordan den skrives up ?`

ville være stor hjælp...

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2005 af iB (Slettet)

I stedet for punktmændge kan du også her bare sige at det ene er en linie, og det andet angiver et areal (punktmængde og areal er vel stort set det samme)

Svar #4
30. september 2005 af KristianA (Slettet)

Tak..

men det jeg ledte efter var nu hvordan en punktmængde ser ud...

er det f.eks.

Punktmængde = A

A = { 1,2,3,4,5,6 }

eller hvordan skriver man den op ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2005 af iB (Slettet)

Ja, fx.

I dit tilfælde vil man kunne skrive at punktmængden B er givet ved:

B={(x,y)|y
"|" læses som "for hvilke det gælder at"

(der er mange andre måde at skrive punktmængden, men jeg vil mene dette er en av de mere præsise)

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Er en linie ikke også en slags punktmængde?

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. september 2005 af fixer (Slettet)

Bestemt, og den har endda et areal.

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#0:
Førstnævnte: y = ax + b beskriver en ret linje i planen, hvorimod

y

beskriver en såkaldt halvplan beliggende under føromtalte linje.

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. september 2005 af iB (Slettet)

#6
Mine svar er skrevet før morgenkaffen. -Du har selvfølgelig helt ret!

#7
Foræl gerne lidt mere om det, eller henvis til en side om det.

Brugbart svar (0)

Svar #10
30. september 2005 af bif (Slettet)

#7 "Bestemt, og den har endda et areal."

??OKAY??!!

Og hvor stort er det areal så?

Uendelig gange nul er NUL!!

bif




Brugbart svar (0)

Svar #11
30. september 2005 af fixer (Slettet)

#10 Punkter og linier har definitionsmæssigt arealet nul. Værdien nul er skam også et areal.

Iøvrigt er mit syn ganske udmærket, jeg kan sagtens læse små bogstaver.

Brugbart svar (0)

Svar #12
30. september 2005 af fixer (Slettet)

#10 Iøvrigt har du slet ikke ret i at "uendeligt gange nul er nul". Betragt f.eks. produktet af funktionerne

f(x) = 1/x

g(x) = x

Så gælder

f(x) -> infty for x->0+

g(x) -> 0 for x->0+

Hvad tror du grænseværdien for produktet fg er, for x->0+ ?

Brugbart svar (0)

Svar #13
30. september 2005 af bif (Slettet)

Jeg snakker om produktet af de reelle tal 0 og "uendelig" (hvis man da ellers kan kalde "uendelig" for et reelt tal - [tvivlsomt!!] - der er vel nærmest tale om et begreb).

Ikke om produktet af nogle obskure funktioner.

Jeg "TROR" det er 1. Og hva' så??! Tror du du kan konstruere dig ud af det kviksand du er trådt ud i??!

Og jo! Jeg HAR ret i at :
"uendeligt gange nul er nul".


bif

Brugbart svar (0)

Svar #14
01. oktober 2005 af fixer (Slettet)

Kviksand?

Kviksandet er helt din egen fornøjelse når du i #10 implicit påstår at arealet ikke kan have værdien nul. Det er forkert.

Med hensyn til uendelig må jeg desværre skuffe dig igen. Også her tager du fejl. Lad os repetere "uendeligs" aritmetiske egenskaber:


(1) infty+infty = infty*infty = (-infty)*(-infty) = infty

(2) (-infty)+(-infty) = (-infty)*infty = infty*(-infty) = -infty

og for ethvert -infty

(3) x + infty = infty

(4) x - infty = -infty

(5) x - (-infty) = infty

(6) x/infty = 0 samt x/(-inty) = 0

(7) 0 < x < infty => x*infty=infty /\\ x*(-infty)=-infty

(8) -infty x*infty=-infty /\\ x*(-infty)=infty

Følgende operationer er udefinerede:

(9) 0*infty samt 0*(-infty)

(10) infty+(-infty) og (-infty)+infty

(11) infty/infty

(12) infty^0

(13) 1^infty

Bemærk specielt at x/infty = 0 ikke implicerer x = 0*infty idet 0*infty er udefineret.

Det er netop det forhold der illustreres i #12.

Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.