Matematik

differentialkvotient,

04. februar 2013 af avengers (Slettet)

hej

jeg har et hurtigt spørgsmål om differentialkvotienter,

er dette definitionen af en differentialkvotient:?

y = f(x0 + h) + f(x0),


Svar #1
04. februar 2013 af avengers (Slettet)

,


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er det ikke.


Svar #3
04. februar 2013 af avengers (Slettet)

andet spørgsmål

hvordan finder jeg differentialkvotienten af

f (x) = 10 + 3x2, ?,


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2013 af Euroman28

differentialkvotienten er defineret således. 

 

og dit spg2. 

 

 

har den afledte funktion 

 

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #5
04. februar 2013 af avengers (Slettet)

det menes at jeg skal differentere


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. februar 2013 af Euroman28

er det fordi det skal vises vha. 3-trins reglen?

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Så opstil differenskvotienten for funktionen f(x) = 3x2 + 10 ud fra punktet x0 med tilvæksten h, og vis, at differenskvotienten har en grænseværdi for h gående mod 0. Når det er vist, kalder man grænseværdien for differentialkvotienten af funktionen f(x) i x0 , og den betegnes f '(x0) .


Svar #8
04. februar 2013 af avengers (Slettet)

ingen anelse,


Svar #9
04. februar 2013 af avengers (Slettet)

eller ja, det gør det


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Opstil differenskvotienten

( f(x0+h) - f(x0) ) / h = ( 3(x0+h)2 +10 - (3x02 +10) ) / h = ...

og reducer det.


Svar #11
04. februar 2013 af avengers (Slettet)

3 (x02 + 2x0h +h2) + 10 - (6x0 + 10) / h,


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Der skal en stor parentes omkring alt i tælleren. Hvordan bliver 3x02 lige pludselig til 6x0 ? . Fortsæt med at reducere det korrekte udtryk.


Svar #13
04. februar 2013 af avengers (Slettet)

3x02 + 6x0h + 3h2 + 10 - 3x0 + 10 / h,

 

 


Svar #14
04. februar 2013 af avengers (Slettet)

denne her,

6x02 + 3h2 + 20 / h


Brugbart svar (0)

Svar #15
04. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13, #14

Nej, det er ikke korrekt. Husk hu også de parenteser.

Man har

( f(x0+h) - f(x0) ) / h = ( 3(x0+h)2 +10 - (3x02 +10) ) / h

                                  = ( 3x02 + 6x0h + 3h2 + 10 - 3x02 -10 ) / h

                                  = (6x0h + 3h2) / h

                                  = ...

Prøv nu at regne færdig selv.


Svar #16
04. februar 2013 af avengers (Slettet)

(6x0 + 3h2),


Brugbart svar (0)

Svar #17
04. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#16

Nej, det er ikke korrekt. Divider med h korrekt.


Svar #18
04. februar 2013 af avengers (Slettet)

jeg kan ikke se hvordan ligningen skal deles med d,


Brugbart svar (0)

Svar #19
04. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#18

Der er tale om at dividere udtrykket med h, ikke med d.

Man dividerer en toleddet størrelse med h ved at dividere hvert led i størrelsen med h.

(6x0h + 3h2) / h = 6x0 + 3h


Svar #20
04. februar 2013 af avengers (Slettet)

jeg mente dele med h,


Skriv et svar til: differentialkvotient,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.