Matematik

Tangentenshældning

06. februar 2013 af didodawood (Slettet) - Niveau: A-niveau

en funktion f er bestemt ved f(x)=x^3 -6x^2 + 11x - 6 bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (4,f(4)

? hvordan løser man den.

er f(4) er det x0=4 ? eller hvad?

jeg har gjort sådan her:

F(4) = 4^3 - 6 * 4^2 + 11 * 4 - 6 = 6

F`(4) = 3 * 4^2 - 12 * 4 + 11 = 4

dvs. tangentenshældning er: y=11x -38

Er det rigtigt eller forkert


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2013 af YesMe (Slettet)

Rigtigt. Du må huske skrive notationen rigtigt, f(4) og f'(4), men ikke F(4) og F'(4).


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Tangentens hældning er hældningskoefficienten. Til sidst angiver du tangentens ligning, ikke dens hældning.

Benyt, at tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0) .

Her er x0 = 4, så man skal beregne f(4) og f '(4) . Lad være med at kalde disse F(4) eller F '(4). Funktionen hedder f(x) med lille bogstav f.

Det er korrekt, at f(4) = 6 og at f '(4) = 11 (ikke 4) , og derfor er tangentligningen givet til sidst korrekt.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2013 af SuneChr

# 0

2. sidste linje: Tangentens ligning er den, du har skrevet, men tangenthældningen er koefficienten til x .


Skriv et svar til: Tangentenshældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.