Matematik

Uendelig række (multiplikatoreffekten)

06. februar 2013 af Annlouiserud (Slettet) - Niveau: A-niveau

En tænkt men ikke helt urealistisk case:

Skattereformer i 2012 tænkes samlet set at sænke skattetrykket fra 48,2 % til 46 %. Samtidigt medfører regeringens kickstart (off. Investeringer, servicetiltag m.m.) øgede offentlige udgif-ter for 10 mia. kr.
Opstil en model for de samlede virkninger på samfundsøkonomien for disse tiltag.
Vis hvordan multiplikatoreffekten kan beskrives vha. en uendelig kvotientrække, og diskutér begrænsningerne ved denne matematiske model.

 

Jeg skal bruge multiplikatoreffekten og har brøken 

1/(1-(c(1-t)-m))

c=0,90

m=0,35

 

En venlig sjæl der vil hjælpe mig med at opstille en uendelig kvotientrække. Ved ikke hvor jeg skal starte eller slutte. Vil blive super lykkelig, hvis der er en der kan foreklare mig det!!!!

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du skal måske benytte, at

1/(1-x) = ∑n=0 xn


Skriv et svar til: Uendelig række (multiplikatoreffekten)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.