Studievejledning

Hvorfor?

07. februar 2013 af bummelumbumbum - Niveau: A-niveau

Hvorfor har alle studieretninger med latin A og græsk A intet 3. studieretningfag?


Brugbart svar (4)

Svar #1
08. februar 2013 af hellerup2900 (Slettet)

Fordi retningen allerede er latterlig nok .... :-P


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. februar 2013 af TinaMas (Slettet)

Med 3.studieretningsfag antager jeg, at du mener endnu et fag på højniveau, som er relateret til studieretningen? I så fald er der mange faktorer, der spiller ind. På min studieretning havde vi reelt tre studieretningsfag, men kun to højniveauer, mens der var 2 andre obligatorisk (dansk og historie). En af årsagerne kan være, at 4 A-niveauer minimumskravet for en studentereksamen. En anden kan være af praktiske årsager fra skolens side, hvis det bliver for problematisk at tilrettelægge timerne med endnu et studieretningsfag. 

Mvh. - og god weekend.

PS: Hvis såfremt i fald i ønsker endnu et højniveau kan i tage kontakt til ledelsen, evt. med underskrift fra andre elever, for at fremhæve at behovet er der. På vores skole var de faktisk villige til det, men da vores klasse allerede havde nok at se til, gjorde vi aldrig mere ud af det. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. februar 2013 af MaibritG

Det skyldes nok, at A-niveaus fagene græsk og latin fylder en del på skemaet eller at man målrettet brander sig på en klassisk-sproglig linje. Har du set de enkelte gymnasiers oversigt over den klassisk-sprolige studieretning?? Både Ribe Katedralskole og Helsingør Gymnasium udbyder valgfag, der kan opgraderes til A-niveau. Det kunne være spansk A, engelsk A eller fransk A (hvis skolen udbyder det).

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. februar 2013 af Stygotius

hellerup2900,

Det skal du nok uddybe !!!


Svar #5
10. februar 2013 af bummelumbumbum

#2

Det er ifølge lovgivningen, at alle skoler kun skal udbyde 2 fag i lige netop dén studieretning; Jeg undrer mig over hvorfor. Mange andre studieretninger har 2 fag på A-niveau og 1 på C/B niveau (jeg har faktisk set en, der hedder Mat A, Fysik A og Kemi A på stx), så hvorfor har Latin A/Græsk A ikke f.eks. filosofi C/B? Det er ret mærkeligt.


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. februar 2013 af TinaMas (Slettet)

Angående linjen med fagene Matematik A, fysik A og kemi A skyldes ganske enkelt, at studieretningen med netop de fag og på de niveauer er ret populære. 

Det er selvfølgelig absurd, at man ikke kan få de fag og niveauer, man ønsker for at øge sine kompetencer, men oftest må man finde sig i lavpraktiske årsager. 


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. februar 2013 af Stygotius

# 6

Sig det samme på dansk.


Skriv et svar til: Hvorfor?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.