Matematik

andengradspolynomium

01. oktober 2005 af mda (Slettet)
Er der nogle der kan hjælpe med den her??

Bestem a, b og c
p(x)=ax´2 + bx + c
grafen går i gennem (0,6), (7,2.5) og (-2,16)

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

Du ved (forhåbentlig) at grafen for polynomiet skærer andenaksen i punktet (0,c) - så c kan du aflæse direkte ud fra et af dine punkter.

Derefter kan du bruge de to andre punkter til at opstille to ligninger med to ubekendte (a og b).

Svar #2
01. oktober 2005 af mda (Slettet)

Ja den er jeg med på...men kan ikke rigtig komme videre med ligningen med a og b som ubekendte

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

a*7^2+b*7+6=2,5 /\\ a*(-2)^2+b*(-2)+6=16




Svar #4
01. oktober 2005 af mda (Slettet)

Så langt er jeg også men ender med når jeg trækker de to ligninger fra hinanden -13,5=45a + 9b
Det kan godt være det er simpelt men..............;)

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

Hvis du vil trække dem fra hinanden, skal du sørge for først at få den ene ligning forlænget med en eller anden konstant, sådan så koefficenten til en af variablerne er lige store i begge ligninger. F.eks:

4a-2b+6=16

som ganges igennem med -3,5:

-14a+7b-21=-56

...og så har b ens koefficienter i begge ligninger.

Svar #6
01. oktober 2005 af mda (Slettet)

Mange tak for hjælpen.
Det er for fedt - smøgas i gagas

Skriv et svar til: andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.