Matematik
Integralregning
Hej :-)
Nogen, som kan hjælpe mig med denne opgave?
Bestem arealet mellem x-aksen, den lodrette linje x = 1 og grafen for funktionen f(x)=x2
På forhånd tak! ;-)
Svar #2
09. februar 2013 af frederzeymer (Slettet)
ja = A = 0∫1 x2dx
ved brug af cas.. bare sæt det ind.
ihånden:
[x^2 ]_0^1 dvs. [F(b)]-[F(a)]
1^2 - 0^2 = 1
Svar #3
09. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)
#2
Dit resultat er ikke korrekt.
Start med at finde en korrekt stamfunktion F(x) til x2 , og benyt så, at 0∫1 x2dx = F(1) - F(0) .
På intervallet [0;1] forløber grafen for funktionen f(x) = x2 helt inde i enhedskvadratet [0;1]×[0;1] , så man burde jo forvente, at arealet under dens graf vil være mindre end 1.
Svar #4
10. februar 2013 af matematiklytter (Slettet)
Jeg har fået A = 1/3. Men jeg har et spørgsmål; Hvordan ved I, at det andet punkt er 0?
Svar #5
10. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)
#4
Fordi grafen for f(x) rører x-aksen i punktet (0,0) .
Dit resultat er korrekt.
Svar #6
11. februar 2013 af matematiklytter (Slettet)
Okay, tak! Men skal jeg vise ved beregninger, at f(x) rører x-aksen i punktet (0,0)?
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
