Matematik

what to do

10. februar 2013 af ukendtttt (Slettet) - Niveau: C-niveau

3log(2)+2log(3)­-2log(6)

Hvordan skal man regne det her? 

Vi har fået at vide at den skal løses i flere trin, altså ved hjælp af flere logartime regneregler, men jeg er helt blank ved denne her.. 

Resultatet skal ende med at der kun står én log. :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt regnereglerne for logaritmer:

log(an) = n·log(a) , og

log(a·b) = log(a) + log(b),

log(a/b) = log(a) - log(b)


Svar #2
10. februar 2013 af ukendtttt (Slettet)

Jeg ved bare ikke helt hvordan jeg skal bruge dem, når man skal bruge flere på en gang. Jeg har kun lige lært at bruge dem hver for sig... 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Brug dem i trin:

3log(2) + 2log(3) ­- 2log(6) = log(23) + log(32) - log(62)

                                               = log(8) + log(9) - log(36)

                                               = log(8 · 9 / 36)

                                               = ...


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2013 af NejTilSvampe

Eller :

3log(2) + 2log(3) ­- 2log(6) 

3log(2) + 2log(3/6)

3log(2) - 2log(2)

....


Svar #5
12. februar 2013 af ukendtttt (Slettet)

Mange tak for hjælpen, det var en stor hjælp!


Skriv et svar til: what to do

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.