Matematik

Løs ligningssystemerne ?

10. februar 2013 af Basseluft (Slettet) - Niveau: B-niveau

Skal løse ligningssystemerne?

x-2/3 + y+1/2 = 3
x-1/2 + y+3/3 = 4

hvad gør jeg i denne? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2013 af Andreww (Slettet)

Sæt paranteser så man kan se hvad der er tæller og nævner.

Jeg antager at:

(x-2)/3 + (y+1)/2 = 3      ligning #1
(x-1)/2 + (y+3)/3 = 4      ligning #2

Find fælles nævner i enten #1 eller #2. Isoler så enten x eller y den pågældende ligning. Indsæt det fundne x eller y i den anden ligning og løs den.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2013 af mette48 (Slettet)

gang alle led i begge ligninger med fællesnævneren for alle brøkerne (her 6) så kan du forkorte brøkerne

(x-2)*6/3 + (y+1)*6/2 = 3*6  ⇒ (x-2)*2 + (y+1)*3 = 3*6

(x-1)*6/2 + (y+3)*6/3 = 4*6


Skriv et svar til: Løs ligningssystemerne ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.