Debat

Søge ind på et gym

10. februar 2013 af Umuligt (Slettet)

Hejsa

Jeg skal til at lave min ansøgning på optagelse.dk, og jeg kan se, at det betyder en hel del, hvor jeg sætter mine krydser hene. Jeg vil gerne ind på danmarks mest populære gymnasium, Ørestad Gymnasium. Jeg bor i Storkøbenhavn og har 30 minutter derud. Der er gymnasier, der ligger tættere på, men ørestad har en helt speciel linje, som jeg gerne vil ind på. Er det realistik, at hvis jeg skriver det som første prioritet, at jeg kommer derind? Jeg har også kigget på andre gymnasier, men de tager kun imod førsteprioriteter, så jeg skal tænke grundigt over, hvor jeg sætter mit kryds. 506 elever valgte ørestad som førstepriotet, og 400 kom ind sidste år, kan forestille mig, at det er nogenlunde det samme i år. Tror i, at det er realistik, at jeg har en chance, ellers skal jeg til at ændre min uddanelsesplan? det er ret vigtigt for mig det her, så jeg vil være taknemmelig for et svar. Jeg bor rigtigt tæt på to af danmarks mindst søgte gymnasier, så jeg frygter, at jeg bliver smidt derud! :( 

PS: er erklæret egnet og et gennemsnit på 9.94.


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. februar 2013 af Musling14 (Slettet)

Hvis du forklarer hvorfor du gerne vil ind, bare smør tykt på, så skal det nok lykkes! Du skal helt klar satse på at komme ind på dit drømme-gymnasie. Hvis du ikke prøver, sker der i hvert fald ingenting! Hvis det så ikke lykkes, kommer du vel ind på din 2. prioritet, så sørg for at overveje, hvad du vælger dér også :)


Svar #2
11. februar 2013 af Umuligt (Slettet)

Tak for svaret. Er der andre, der vil komme med deres mening?


Brugbart svar (2)

Svar #3
13. februar 2013 af pinklife (Slettet)

Jeg tror, du har lige så stor chance som alle andre. Jeg søgte også ind på et rigtig populært gymnasium i min by, og jeg tvivlede mig på, om jeg kom ind, og jeg overvejede hvad jeg skulle gøre, hvis jeg ikke kom ind, men heldigvis modtog jeg i maj 2012 et brev om, jeg var optaget, så det var jo bare super.

Jeg synes du skal søge ind, hvis det er det gymnasie, der lige er dig. Så skal du ikke lade dig holde tilbage af, at det er populært, for det kan jo sagtens være, du bliver optaget, og hvis ikke har du mulighed for at klage, hvor de så skal tage den op til overvejelse eller noget i den stil :)

Hvis du ikke kommer ind, så skal nogen af de andre gymnasier, du har søgt, tage dig ind, og så er det fuldstændig lige gyldigt, om de ikke tager imod andet end 1. priorteter :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. marts 2013 af cathlyk (Slettet)

Hvis ikke du har brugt 10. klasse eller lignende på en efterskole tror jeg du har en rimelig stor chance. Dit gennemsnit er ret højt, så tror ikke du er en af de 50-150 der måske vil blive sorteret fra. :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. marts 2013 af brianandersss (Slettet)

Danmarks mest populære gymnasium = Roskilde Katedralskole :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. marts 2013 af MuniraOsman (Slettet)

Hej, jeg skal til optagelsesprøve på Gefion den 3.april.. Og det er skriftligt.

 

Når man skal op til matematik, er de problemregning og færdighedsregning?

Og hvad med dansk og engelsk..

ER VIRKELIG NERVØS..

Hilsen Munira :D

Håber i kan svare på mit spørgsmål. 


Skriv et svar til: Søge ind på et gym

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.