Matematik

differentialregning,

12. februar 2013 af avengers (Slettet)

jeg har et enkelt spørgsmål til en opgave om differentialregning,

jeg ved godt at nogle synes at jeg var lidt til besvær, men i denne her gang har jeg et og kun, et spørgsmål til at komme videre i min opgave,

 

opgaven lyder

i en model er antallet P af individer i en bestemt population en funktion af tiden t (målt i døgn). den hastighed, hvorved P vokser til tidspunktet t , er proportional med produktet af antallet af individer til tidspunktet t og forskellen mellem 2600 og antallet af individer til tidspunktet t.

det oplyses at væksthastigheden er 10, når der er 100 individer i populationen.

 

opgaven går ud på at opstille en differentialregning som, P må opfylde,

jeg er nuværende nået frem til

P (t) = t (2600 - t)

hvor skal 10 stå,?

,

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er helt forkert stillet op. Læs opgavens formulering igen.

Differentialligningen er

P'(t) = k·P·(2600 - P)

Når P = 100 , er P' = 10, hvilket bestemmer k, dvs

10 = k·100·(2600 - 100)


Svar #2
12. februar 2013 af avengers (Slettet)

tak


Skriv et svar til: differentialregning,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.