Matematik

HJÆLP...!

12. februar 2013 af dittenj88 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skriver sso og er virkelig i problemer :(

bevis at den trekant hvis sidelængde er givet ved a=u^2-v^2, b=2uv og c=u^2+v^2 er en retvinklet trekant med a og b som kateter og c som hypotenuse

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Vis, at siderne tilfredsstiller Pythagoras

a2 + b2 = c2

Indsæt de opgivne udtryk for a, b og c.


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. februar 2013 af ChemistryIsKey

Opstil Pythagoras' sætning og reducer vha. kvadratsætningerne

     a2 + b2 = c2

     (u- v2)2 + (2uv)2 = (u2 + v2)2

     u4 + v4 - 2u2v2 + 4u2v2 = u4 + v4 + 2u2v2

     u4 + v4 + 2u2v2 = u4 + v4 + 2u2v2

Da ligningen åbenlyst har samme udtryk på begge sider af ligningen kan du per definition af Pythagoras' sætning herved afgøre, at trekanten er retvinklet :-)


Svar #3
12. februar 2013 af dittenj88 (Slettet)

ja, så langt er jeg også nået

Så kommer den jo til at se sådan ud:

(u^2-v^2)^2+(2uv)=(u^2+v^2)^2

men skal de så give det samme på hver side, og hvordan får jeg bevis at den er ret vinklet ?

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er jo vist i #2 . Skriv det ordentligt op

(u2 - v2)2 + (2uv)2 = u4 + v4 - 2u2v2 + 4u2v2

                                = u4 + v4 + 2u2v2

                                = (u2 + v2)2

Hvis det om de tre sider a, b og c i en trekant gælder, at a2 + b2 = c2, er trekanten retvinklet.


Svar #5
12. februar 2013 af dittenj88 (Slettet)

i har gjort min aften god nu :)

1000tak

 


Skriv et svar til: HJÆLP...!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.