Matematik

Reducering

13. februar 2013 af Gliates (Slettet) - Niveau: A-niveau

(3a-4b)*(3a+4b*(b+3b)

(2x+3)^2-4x^2-6x

Har fået resultaterne til:

6x+9

9^2, men er dette rigtigt .. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2013 af mathon

 

               (3a-4b)(3a+4b)   •   (b+3b)  = (9a2-16b2) • (4b) = 36a2b - 64b3


Svar #2
13. februar 2013 af Gliates (Slettet)

Jeg forstår ikke din udregning, vil du uddybe den


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2013 af mathon

 

      brug  kvadratsætningen

               (a+b)(a-b) = a2 - b2
 


Svar #4
13. februar 2013 af Gliates (Slettet)

Ok..

Hvad med denne;

Opgave 2:
Om et telefonabonnement oplyses der, at abonnementsprisen er 90 kr. om måneden. Taksten for en samtale er 25
øre per minut. Indfør passende variabel og opstil en matematisk model, der beskriver, hvordan de månedlige
omkostninger afhænger af samtaletiden.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. februar 2013 af mathon

 

                         antal talte minutter               samtalepris       abonnementspris         samlet pris

                                       x                                x•0,25                      90                      0,25x + 90

 

       når y er prisen
       x antal talte minutter

har du sammenhængen

                                                                            y = 0,25x + 90


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.