Matematik

Find forskrift for funktioner?

13. februar 2013 af smm92 (Slettet)

• Find forskrifterne for de viste funktioner:
f(x) = y=
g(x) =
h(x) =
j(x) =
k(x) =

Vedhæftet fil: Matematik.gif

Svar #1
13. februar 2013 af smm92 (Slettet)

Glemte at skrive, ved ikke hvordan jeg skal finde forskriften på de forskellige funktioner, se vedhæft bilag. PÅ forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig om rette linier, dvs. lineære forskrifter af formen y = ax + b.

Aflæs akseskæringspunktet (0 , b) og hældningskoefficienten a for hver linie. Hældningskoefficienten a for tæller, hvor meget man går op i y, når man går 1 til højre i x fra et punkt på linien for at komme til et punkt på linien igen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2013 af ChemistryIsKey

     f(x) = -0.5x + 4

     g(x) = -0.5x - 1

     h(x) = x + 4

     j(x) = 2x - 1

     k(x) = 0.5x + 2

:-)


Svar #4
13. februar 2013 af smm92 (Slettet)

1000 tak ;-) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvorfor ikke lade trådstarter prøve selv først?


Svar #6
13. februar 2013 af smm92 (Slettet)

Hvad betyder det når jeg skal gøre det i figuren? 
• Betragt funktionerne på figuren ovenfor og aflæs:
a:  f(-2) b:  f(0) c:   g(4) d:   h(-3) e:   k(4)


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Aflæs y-værdien for den tilsvarende x-værdi, der er givet i argumentet til den pågældende funktion.

For eksempel: f(-2) = 5 .


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. februar 2013 af nielsenHTX

#3 som allerede sagt giv nu tråd starter en chance, desuden så er din j(x) forkert.

#6 f(-2) betyder du skal indsætte x=-2 i funktion for f

altså for f(-2) start i x=-2 og gå op til du rammer funktion og gå så vandret hen og aflæs y-værdien.


Svar #9
13. februar 2013 af smm92 (Slettet)

1000 tak, mente nok det var det :-) 

Lige det sidste: 

• Find stigningstallet (hældningen) for funktionerne der går gennem punkterne (x1, y1) og (x2, y2):
a. (2, 1) og (6,3)
b. (-2, -2) og ( 1, 4)
Find herefter hele forskriften for de to linjer.


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Benyt formlen for beregning af hældningskoefficienten a ud fra to punkter:

a = (y2 - y1) / (x2 - x1)

Benyt så, at der skal gælde

y1 = a·x1 + b

til at beregne b.


Svar #11
13. februar 2013 af smm92 (Slettet)

1000 tak :-) har ikke haft matematik i 3 år, og er først startet d. 4/2, og kan ikke huske ret meget, og vi får ikke undervisning i det. 


Skriv et svar til: Find forskrift for funktioner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.