IT

Hvorfor fylder samme filer forskelligt på ekstern harddisk og pc?

14. februar 2013 af Shais - Niveau: 10. klasse

Hej,

Jeg skriver, fordi jeg for nylig har taget back up på min eksterne harddisk, da jeg skulle formatere min computer som kører med Windows 7.

Efter formateringen kopierede jeg alle filerne tilbage fra den eksterne harddisk til computeren. Men når jeg tjekker hvor meget alle filerne fylder på henholdsvis den eksterne harddisk og på computeren, er der en forskel på 0,4 GB, hvor filerne fylder mindre på computeren, end de gør på den eksterne harddisk.

OPSTILLET:
22.974 filer og 1267 mapper fylder 62,8 GB på min eksterne harddisk, mens de kun fylder 62,4 GB på computeren.

Betyder det, at der mangler nogle filer, som ikke er blevet kopieret over på computeren? Eller kan filer fylde forskelligt på eksterne hardiske og computere?

Jeg har prøvet at kopiere dem over flere gange, men oplever hver gang det samme. Vil det betyde, at ALLE filer er kopieret over?

På forhånd 1000-tak for jeres svar, som vil påskønnes, da jeg ikke har kunnet slå det op på Google.

Med mange venlige hilsner
Shais Anees


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvor meget en fil fylder på et opbevaringsmedium afhænger af dette mediums cluster-størrelse. Cluster-størrelsen er den mindste fysiske enhed, der kan allokeres til en fil. Hvis cluster-størrelsen for eksempel er 32kb, vil hver fil, der gemmes på mediet, optage et helt antal enheder à 32kb. Selv om en fil kun indeholder data på 216 bytes, vil den alligevel optage 32kb på lagringsmediet. Når filer kopieres fra ét oplagringsmedium til et andet, hvor de to medier ikke har samme cluster-størrelse, vil det samlede antal filer næsten helt sikkert optage områder af forskellig samlet st8rrelse på de to medier. Mange små filer vil i almindelighed optage et uforholdsmæssigt stort lagringsområde.

Det bedste er vel at sikre sig, at antallet af filer på bestemmelsesstedet er det samme som antallet af filer på oprindelsesstedet.

Hvis man i Windows Explorer højreklikker på en folder (bibliotek?) og vælger egenskaber, vil man se både et tal ud for "size" og ud for "Size on disk". Size er en artimetisk optælling af antallet af bytes, der rent faktisk er data i i hver fil i biblioteket, mens "Size on disk" angiver, hvor mange bytes filerne faktisk optager på disken (antallet af clusters ganget med cluster-størrelsen). Disse to tal er i almindelighed ikke ens, men prøver man "Size" på to biblioteker, der har identisk indhold, vil dette tal være det samme.


Skriv et svar til: Hvorfor fylder samme filer forskelligt på ekstern harddisk og pc?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.