Matematik

Paradise

15. februar 2013 af paradisedetnice (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :) :) :)

 

Hvad er chancen for at en paradiso vinder Paradise Hotel, hvis man er en af de 5 første?

De starter ud som 5 paradisoer, derefter vil der hver 4. dag blive sendt en hjem og sendt en ny ind, så de altid er 5 paradisoer. I paradiseverdenen lader vi en uge være lig 4 dage. Der er i alt 13 uger. I den 13. uge kommer der ikke en ny ind på holdet, og de første to dage af ugen, som jo består af 4 dage, bliver der sendt 1 hjem. Nu er der 4 tilbage. Den anden sidste dag bliver der sendt 2 hjem, så nu er der 2 tilbage i finalen, hvor en af dem bliver sendt hjem. Kan I hjælpe? :) :) :) :) :) :) Hvad er sandsynligheden for at vinde finalen, hvis man er en af de 5 første?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2013 af anonym357 (Slettet)

........

Brugbart svar (2)

Svar #2
15. februar 2013 af nielsenHTX

En måde at lave opgaven er at ;

der kigges på en deltager så

i den første uge vil den deltager have 4/5 chance for at gå videre

i den anden uge vil den deltager have 4/5 chance for at gå vider.

... osv.

i den 12. uge vil den deltager have 4/5 chance for at gå videre.

i den 13. uge ved første ud stemningen er der 4/5 chance for at gå videre, ved næste sidste vil der være 3/4 og 2/3 for at gå videre. og i finalen er det 1/2 for at vinde.

så sandsynligheden for vinde er

(4/5)12*(4/5)*(3/4)(2/3)*(1/2)=... regn selv ud.

huske at tænke lidt over antagelserne.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2013 af arto460 (Slettet)

Den er selvfølgelig 1/5 - hvad skulle den ellers være? 

Du kan godt bruge din logik og sige:

P = (n-1)!/n! = 4!/5! = 1/5


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2013 af nielsenHTX

#3 den var 1/5 hvis der ikke kom andre spillere end... du siger lige nu at det altid er den spiller som kommer ind som også bliver smidt ud...


Svar #5
15. februar 2013 af paradisedetnice (Slettet)

det giver 1,37% :D

 

 eg glemte dog at sige, at der er 10 deltagere, så regnestykket bliver (9/10)^(12)*(9/10)*(8/10)*(7/10)*(6/10)*(5/10)*(4/10)*(3/10)*(2/10)*(1/10) ?  så er chancen kun 0,01% for at vinde ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. februar 2013 af nielsenHTX

#5

jo hvis antallet er 10 i de første 12 uger og i den sidste uge røger resten ud en efter 1.

(er det ikke noget med de røger ud parvis i hvert fald til sidst eller sådan noget, hvis det er det vil det ændre ssh lidt, men du har forstået princippet i det)


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. februar 2013 af npcnb (Slettet)

Mangler der ikke en hjælpeantagelse om at det er fuldstændig ligemeget hvordan man agerer?

Om man vinder er da et spørgsmål om hvordan man spiller spillet, da der jo trods alt ikke er tale om et russisk roulette elimineringsprincip ;)


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. februar 2013 af nielsenHTX

#7 der er naturligvis lavet en meget kraftig antagelse i #2 derfor også kommentaren til sidst.

generelt er det jo meget svært at kvantificer menneskelig adfærd matematisk, så jo der er antaget at alle dummer sig lige meget eller mere matematisk at det er lige fordelt den der bliver smidt ud.


Skriv et svar til: Paradise

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.