Matematik

Matematik - parabler og ligninger

16. februar 2013 af MBaza (Slettet) - Niveau: C-niveau

I en bestemt type rektangler skal længden være 5 cm større end bredden. Kald bredden x. Bestem sammenhængen mellem x og A. Tegn grafen for x og A. Bestem x, så arealet er 150 cm^2.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Nσr bredden kaldes x, er længden da x+5. Beregn nu arealet A af rektanglet.

Løs til sidst ligningen A(x) = 150 .


Svar #2
16. februar 2013 af MBaza (Slettet)

Bliver arealet så ikke bare

A = x * (5+x) 

A = 5x + x^2

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jo, det er korrekt.


Svar #4
16. februar 2013 af MBaza (Slettet)

Hvad kan jeg sige min sammenhæng så er?

 


Svar #5
16. februar 2013 af MBaza (Slettet)

Er min sammenhæng så bare 

A(x)=x^2 + 5x

?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, netop.

Tegn grafen for funktionen A(x), og løs til sidst ligningen A(x) = 150 .


Svar #7
16. februar 2013 af MBaza (Slettet)

Oki, mange tak :-)!!!


Skriv et svar til: Matematik - parabler og ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.