Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Dækningsgrad og dækningsbidrag

16. februar 2013 af Chokokolade (Slettet)

Hvad er forskellen mellem dækningsgrad og dækningsbidrag?


Brugbart svar (5)

Svar #1
16. februar 2013 af npcnb (Slettet)

Dækningsgraden er i procent mens dækningsbidraget er et pengebeløb. Begge mål fortæller dog noget om hvor meget virksomheden har tilbage efter salget når omkostningerne er dækket.

Eksempel:

Salgspris: 100kr

Omkostninger: 50kr.

Dækningsbidrag: 100-50 = 50kr (har vi tilbage efter omkostningerne er dækket)

Dækningsgrad: 50*100/100 = 50% (har vi tilbage efter omkostningerne er dækket)


Svar #2
16. februar 2013 af Chokokolade (Slettet)

Tak for hjælpen


Svar #3
16. februar 2013 af Chokokolade (Slettet)

Er bruttoavance, % = dækningsgrad så?


Skriv et svar til: Dækningsgrad og dækningsbidrag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.