Matematik

Hjælp!

17. februar 2013 af mia890 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej!

Jeg håber nogen måske kunne hjælpe mig med at reducere det her :

a^2 * a^5 / a^3 

håber at der er nogen der kan hjælpe!

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at

an · am = an+m ,

og at

1 / an = a-n


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. februar 2013 af mathon

 

              a2 a5 a-3  = a2+5-3


Svar #3
17. februar 2013 af mia890 (Slettet)

Tak for hjælpen men hvorfor a-3


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2013 af Euroman28

mia890, 

På grund af potensregnereglerne. 

 

Tag et kig på dem -> http://www.formel.dk/matematik/simple_regneregler/potens/potensregneregler.htm

Dem skal du kunne, desværre. 

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #5
17. februar 2013 af mia890 (Slettet)

tak!


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. februar 2013 af HaikuTheTiger (Slettet)

Brug potensreglerne:

ax ay = ax+y   

og

ax / ay = ax-y

 


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.