Matematik

differentialopgaver

18. februar 2013 af Star04 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej allesammen. 

 

Jeg har lidt problemer med et par opgaver fra mata2 opgaver bogen, som jeg håber I kan hjælpe med.

 

 

Opgaverne lyder: 

 

1. Angiv uden brug af cas, de afledede af følgende funktioner, og kontroller derfefter facit ved hjælp af cas: 

f1) (x) = x3,4 

f2(x) = -2x4+x3,1

f3(x) = -2x-3,5

f4(x)= 7√x14

f5(x)=2x-2,1+2*4√x9

f6(x)=x5*ex

2) For en bakteriekultur gælder, at antallet af bakterier N(t), med tilnærmelse kan beskrives ved

N(t) = 100+2t+0,4t2, 0 ≤ t ≤ 24, hvor t angiver antal timer.

Hvad angiver N(0)? - start population ved t = 0.

Hvor mange bakterier er der efter 5 timer ?

Bestem dN/ dt. HVad angiver dN / dt?

Hvor hurtigt ændrer bakteriemængden sig til tidspunktet t = 10? 

 

3) Angiv uden brug af cas, f'(x) i hvert af følgende tilfælde: 

f1) (x) = x6+3x5-x+6

f2) (x) = -x4-x2+6x-4

f3) (x) = -7x3+1/2x4-x2+16

f4) (x) = 8x3-9x2+4x+7

f5) (x) = x-3+2x-2+1/x - 6

f6) (x) = 3x-4-20x2+16x

f7) (x) = -1/x3+2/x2-6x

f8) (x) = 4x5-1/2x-2+1/x

 

På forhånd tak :)

  

 


Svar #1
18. februar 2013 af Star04 (Slettet)

Har lavet 2'eren, nogle der vil hjælpe med de andre?? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opgaverne drejer sig om at differentiere elementære funktioner. Benyt udtrykkene for de afledede af eksponentialfunktion, og potens, og benyt reglen for differentiation af et produkt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2013 af lfdahl (Slettet)

1).

f1(x) = x3,4 ⇒ f1'(x) = 3,4 x2,4

f2(x) = -2x4+x3,1 ⇒ f2'(x) = -8x3 + 3,1x2,1

f3(x) = -2x-3,5 ⇒ f3'(x) = 7x-4,5

f4(x)= 7√x14 = 7x7 ⇒ f4'(x) = 49x6

f5(x)=2x-2,1+2*4√x9 = 2x-2,1 + 8x4,5 ⇒ f5'(x) = -4,2x-3,1 + 36x3,5

f6(x)=x5*e⇒ f6'(x) = 5x4ex + x5 ex = (5x4 + x5)e= (5+x)x4e


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2013 af lfdahl (Slettet)

3).

f1(x) = x6+3x5-x+6 ⇒ f1'(x) = 6x+ 15x4-1

f2) (x) = -x4-x2+6x-4 ⇒f2'(x) = -4x3- 2x + 6

f3) (x) = -7x3+(1/2)x4-x2+16 ⇒f3'(x) = -21x2 + 2x3 - 2x

f4) (x) = 8x3-9x2+4x+7 ⇒f4'(x) =  24x- 18x + 4

f5) (x) = x-3+2x-2+1/x - 6 ⇒f5'(x) = -3x-4 - 4x-3 - x-2

f6) (x) = 3x-4-20x2+16x ⇒f6'(x) = -12x-5 - 40x + 16

f7) (x) = -1/x3+2/x2-6x ⇒f7'(x) = 3x-4 - 4x-3 - 6

f8) (x) = 4x5-1/(2x-2)+1/x ⇒f8'(x) = 20x4 - x - x-2

 


Skriv et svar til: differentialopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.