Matematik

Log(x)

19. februar 2013 af larsen1239 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg sidder med de her opgaver som jeg har en ide om hvordan skal løses, men kender ikke helt fremgangsmåden, jeg ville derfor høre om der var en der gad at gi en lille hånd

1) log(x)=14

2)log(x+1)=8

3)ln(5x^2)=e

4)5+ln(1/x)=17

 

hvis der bare var en der gad at fortælle mig hvordan jeg skal renge dem ud ville de være lækkert


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. februar 2013 af SuneChr

Benyt   hvor g er grundtallet for logaritmefunktionen.

Vi har herefter:

1)  x = 1014

2)  x + 1 = 108

3)  5x2 = ee

4)  1/x = e^(17 - 5)


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. februar 2013 af mette48 (Slettet)

Nu mangler du bare at læse om logaritmer i din lærerbog, så du finder ud af, hvad det er for noget.


Skriv et svar til: Log(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.