Fysik

Elektromagnetisme

19. februar 2013 af VERN - Niveau: A-niveau

Hej derude, sider fast i en fysik opgave:

I 1979 besluttede Folketinget, at det danske jernbanenet skal elektrificeres. Elektrificeringen kræver, at der leveres elektrisk energi til togene mens de kører. Dette gøres ved at opsætte køreledninger på master over skinnerne. Til togene bruger man 25 kV 50 Hz vekselspænding. En køreledning gennemløbes af en sinusformet vekselstrøm med en effektivværdi på 500A og en frekvens på 50Hz.

Opgave: Find maksimalværdien af strømstyrken?

Det er nok et simpelt spørgsmål, men kan ikke se hvordan jeg skal løse opgaven. 

På forhånd tak.

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. februar 2013 af peter lind

effektiv strømstyrke = amplitude/kvrod(2)


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. februar 2013 af papas (Slettet)

P = I2 R

T= 1/f = 0.02 s

 

∫ I02sin2(2πt/T) dt fra 0 til 0.02 = 5002•0.02

passer det med I0 = 500*√2  A   ?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. februar 2013 af peter lind

Det du beregner er energen leveret  en periode ikke effekten. Dt ntegral er beregnet forkert


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. februar 2013 af papas (Slettet)

den effektive vaerdi regnes jo på energien...

Jeg har ikke regnet på noget integral, det burde den interesserede gøre hvis han/ hun vil i dybden.

Jeg  anviser  en ligning med  I0 som ubekendt. Kigger også på det i morgen hvis du mener der er fejl.

vh


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. februar 2013 af papas (Slettet)

det jeg foreslår skulle passe ellers ¨med din 500*kvrod2

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. februar 2013 af papas (Slettet)

E = ∫ Pdt

∫ sin2(ωt)dt     fra 0 til T    = T/2

Areal under sin^2 kurven = areal under rektanglet med siderne 5002 og T

I02· T/2 = 5002 · T

I0 = 500 · √2 A

 


Skriv et svar til: Elektromagnetisme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.