Matematik

det er svært

20. februar 2013 af zeid123 (Slettet)

hej jeg kan ikke fide ud af en opgave

 

husk at lave overslag

405 : 9

252: 7

1074: 3


Svar #1
20. februar 2013 af zeid123 (Slettet)

hilsen zeid

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2013 af mathon

 

                     405 : 9  =  (450 - 45) / 9 =  50 - 5 = 45


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2013 af mathon

 

                      
                     252 : 7  =  (280 - 28)/7  = 40 - 4 = 36


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2013 af mathon

 

 

                    1074 : 3  = (999 + 75)/3  =  333 + 25  =  358


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2013 af mette48 (Slettet)

følg vedlagte eksembel og prøv så selv at løse dine opgaver.

Det er en forudsætning for at kunne dividere, at man kan den lille tabel

 

Division eller deling af penge.

Deling med 1 ciffer

7 børn har i fællesskab tjent 8449 kr, som de nu skal dele.

De står med 8 tusindkronesedler, 4 hundredekronesedler, 4 tiere og 9 enkroner.
De har mulighed for at veksle til 100 kr sedle, tiere og enkroner

Først får de 1 1000 kr-seddel hver.  rest 8449-7*1000 = 1449 kr
Nu veksles den sidste 1000 kr-seddel til 10 100 kr-sedler, så der ialt er 14 100 kr-sedler
De får 14/7 = 2 100 kr-sedler hver, rest 1449-7*200 = 49 kr
Der er ingen 100 kroner tilbage
De 4 10-kroner veksles til 40 enkroner, så der nu er 49 enkroner
De får 49/7=7 enkroner hver
de har hver fået 1000 + 200 + 7 =1207 kr

Opstillingen

     8 4 4 9 : 7 =            1 0 0 0                       (8000:7)         ganger ud
     7 0 0 0                                                       trækker fra
     1 4 4 9                       2 0 0                        (1400:7)         ganger ud
     1 4 0 0                                                       trækker fra
           4 9                             7                        (49:7)             ganger ud
           4 9                                                       trækker fra
              0                                                       så er der ikke mere at dele
                                    1 2 0 7                        lægger resultaterne sammen

8449:7=1207   

Nu er du nået så langt at det ikke er nødvendigt at kontrolere resultatet på lommeregneren.
Kontrollen er nu at du ganger resultatet med det tal du dividerede med og ser om du får tallet der blev delt.

1207*7=8449 så har man regnet rigtigt.


2335:5=         14472:3=          11812:4 =            35694:6=           64332:9=       13048:7=


Skriv et svar til: det er svært

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.