Matematik

Udfaldsrummet

20. februar 2013 af Sonja22 (Slettet)

Der kastes 4 terninger.

Hvad er udfaldsrummet? Mit bud: 6^4=1296

Sandsynligheden for at få 4 ens?

der er 36 ud af 1296 mulige slag hvor man slår 4 ens... (36/1296= 1/36 = 2,78%)

 

Er det korrekt?

 

På forhånd tak.


Svar #1
20. februar 2013 af Sonja22 (Slettet)

Der defineres en skoatisk variabel til at være summen af øjnene på de 4 terninger: X(k,l,m,n) =k+l+m+n

2) Tegn sandsynlighedsfunktionen somen søjlegraf.

3) Beregn P(X<12)

Nogen der kan hjælpe?

 

 


Svar #2
20. februar 2013 af Sonja22 (Slettet)

4) Beregn gennemsnittet (mean)   μ,   varians σ^2, og standard afvigelse σ , for X.


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. februar 2013 af peter lind

1. Der er kun 6 gunstge udfald nemlig at alle ternngerne vser 1, 2, ...eller 6

2.  Der er ingen anden mulghed end at du gennemå de mulge udfald systematisk.

Mndste udfald 4 som du kun kan få på 1 mode

5 som du kan få ved at 3 er 1 og en er 2. Dette kan gøres på K4,3 måder.

6 prøv selv


Svar #4
20. februar 2013 af Sonja22 (Slettet)

Jeg forstår det stadig ikke! Vil du forklare på en anden nemmere måde?

Eller give et hint? :(


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. februar 2013 af 123434 (Slettet)

Hvad betyder K4,3?


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. februar 2013 af peter lind

Det er binomalkoeffcienten


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. februar 2013 af lfdahl (Slettet)

Se evt. https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1306778

 


Svar #8
21. februar 2013 af Sonja22 (Slettet)

Så bliver det..

der er 6 ud af 1296 mulige slag hvor man slår 4 ens... (6/1296= 1/216 = 0,46%)

Altså 0.46%


Svar #9
21. februar 2013 af Sonja22 (Slettet)

Der defineres en skoatisk variabel til at være summen af øjnene på de 4 terninger: X(k,l,m,n) =k+l+m+n

2) Tegn sandsynlighedsfunktionen somen søjlegraf.

 

Nogen der kan hjælpe? HVORDAN skal den se ud?


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. februar 2013 af lfdahl (Slettet)

Se venligst vedhæftede.


Skriv et svar til: Udfaldsrummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.