Matematik

cos/sin

20. februar 2013 af ukendtttt (Slettet)

hej :-)
har fået en opgave der hedder "Hvor mange grader står solen over horisonten, når en 15 m høj flagstang kaster en skygge på 29 meter?" 

Jeg har fundet frem til at de 15 meter er den lodrette side i den retvinklede trekant mens de 29 meter er den vandrette side. og så fordi det er de to kateter skal jeg bruge tangens til at finde ud af hvad vinkel B er . 

Men derefter går jeg i stå! :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ja, så er

tan(B) = 15/29

Bestem nu vinklen     B = tan-1(15/29) = ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2013 af lfdahl (Slettet)

Det er den rigtige fremgangsmåde, du har skitseret.

tan(B) = flagstangens højde/skygggens længde

tan(B) = 15/29

B = Arctan(15/29)


Skriv et svar til: cos/sin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.