Matematik

Hjælp til parantes

21. februar 2013 af molbert (Slettet)

Jeg er i gang med at genopfriske 10 klasses mat materiale, da jeg skal starte på stx til August.

Jeg tror der er nogle regne regler jeg har glemt, for jeg kan simpelt hen ikke få denne ligning til at give 6 som der ståri facitlisten.

 

20-3 (x-4) + (x-3) = - (x+1)

 

Er der nogen der kan hjælpe mig til at opnå forståelse for denne ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2013 af mathon

 

                    20   -   3(x-4)   +   (x-3) = -(x+1)

                    20   -   (3x-12)   +   x - 3 = -x - 1

                    20 - 3x + 12 + x - 3 = -x - 1 .............


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2013 af LeonhardEuler


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

Har du skrevet ligningen korrekt? For den ligning har ikke x = 6 som løsning.


Svar #4
21. februar 2013 af molbert (Slettet)

Den er skrevet korrekt,og jeg kan heller ikke få den til at give x=6.

Jeg er med på at ophæve plus og minus paranteserne i anden og tredje led, men skal 3 ikke først trækkes fra de 20, og så gange 17 ind i parantesen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, så skulle der jo stå

(20-3)·(x-4) ....

Sæt dig ind i regningsarternes hierarki.

Bemærk, at ligningen

20 - 3(x+4) + (x-3) = -(x+1)

har løsningen x = 6 .

 


Svar #6
22. februar 2013 af molbert (Slettet)

Mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Hjælp til parantes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.