Matematik

stamfunktioner

21. februar 2013 af Fredemus (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg har lidt problemer med eller nok enlig bare er lidt usikker på om dette er rigtig:

f(x)=e^6-x F(x)=e^x

f(x)=(x^2-4)/(x-2) ?

f(x)=5^-2x F(x)=-2*5^-2x ??

f(x)=4^2x-1 ??

 

jeg er meget i tvivl om hvorvidt det er nogle sammensatte funktioner og hvis de er så har jeg haft svært ved at dele dewm og sætte dem sammen igen uden at få nogle mærkelie tal :)

 

tak på forhånd :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Er den første funktion

f(x) = e6-x   ?

Det kan så skrives

f(x) = e6·e-x

Bestem nu en korrekt stamfunktion.

For

f(x) = (x2 - 4) / (x-2)

faktoriserer man tælleren og forkorter en fælles faktor bort.

Funktionen

f(x) = 5-2x = e-ln(5)·2·x . Bestem nu korrekt stamfunktion.

Tilsvarende fremgangsmåde for f(x) = 42x-1


Skriv et svar til: stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.