Matematik

Trigonometri - cosinusrelation

21. februar 2013 af Owens (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en trekant ABC er A = 102°, a = 132 og b = 60. Bestem B, C og c.
Bestem arealet af trekanten samt længden af højden ha på siden a.

A = 102
B =
C =
a = 132
b = 60
c =

 

Jeg ved ikke hvordan eller om jeg overhovedet skal bruge cosiniusrelationen i denne opgave.

HJÆLP


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2013 af mathon

 

                        c2 = a2 + b2 - 2ab•cos(C)

 

                        T = (1/4) • √(a2 - (b-c)2) • √((b+c)2 - a2)


                         ha = (2T/a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt sinusrelationerne til at bestemme vinkel B og/eller C. Da vinkel A er stump, er både vinkel B og C spidse. Benyt sinusrelationerne til at bestemme siden c.

Benyt

ha = b·sin(C) = c·sin(B)

og beregn så trekantens areal

T = (1/2)·ha·a


Skriv et svar til: Trigonometri - cosinusrelation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.