Matematik

Hjælp til andengradsligning

22. februar 2013 af KattenKetty (Slettet) - Niveau: B-niveau

c) 9x2+3x-2 = 0
a = 9
b = 3
c = -2
d = b2-4*a*c

Jeg har lidt problemer med denne andengradsligning, håber nogle har lyst til at hjælpe mig!


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. februar 2013 af mathon

 

                                d = 32 - 49(-2) = 9 + 72 = 81

                                       -3 ± √(81)
                                 x = --------------
                                           2 • 9

 

                                       -3 ± 9     -1 ± 3
                                 x = -------- =  -------
                                         2 • 9         6


                                 x = -(2/3)   v   x = (1/3)

 

 

          
                      


Brugbart svar (2)

Svar #2
22. februar 2013 af SuneChr

 

 


Skriv et svar til: Hjælp til andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.