Matematik

Matematisk-fejl

22. februar 2013 af Lommeregner123 (Slettet)

Nogle der kans hjælpe, om dette er rigtigt:

15 - 1/femtedel = 75

---------------------

5 = 3+2x/x

x = 1

-------------------------

6a - 3a + 2a = A

3a - (5-2a) = a + 5

4x-2x(3-x)= 4x^2

--------------------------------

tallotteri ( 1 - 90 )

sandsynligheden for  at nummer 63 bliver trukket første gang = 1/90

-----------------

 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2013 af LeonhardEuler

Hvad mener du med den første opgave 15 - 1/femtedel = 75, hvad mener du med det jeg har understreget, er det 1/5 eller 1/(1/5)?


Svar #2
22. februar 2013 af Lommeregner123 (Slettet)

1/5 :)


Brugbart svar (2)

Svar #3
22. februar 2013 af mette48 (Slettet)

15 - 1/femtedel = 75

jeg er ikke sikker på hvad du mener men

15 - 1/5 = 14 4/5

---------------------

5 = 3+2x/x

x = 1

x kan være alle tal (bort set fra 0= da x/x =1

-------------------------

6a - 3a + 2a = A nej

(6-3+2)a = 5a

3a - (5-2a) = a + 5 nej

3a-5 +2a = 5a-5

4x-2x(3-x)= 4x^2 nej

4x-6x+2x2 = 2x2-2x

--------------------------------

tallotteri ( 1 - 90 )

sandsynligheden for  at nummer 63 bliver trukket første gang = 1/90 rigtigt


Svar #4
22. februar 2013 af Lommeregner123 (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (2)

Svar #5
22. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Måske menes der

5 = (3+2x)/x ,

der med forbeholdet x ≠ 0 netop giver

5x = 3 + 2x ,

3x = 3 ,

x = 1

Der er mange, der ikke forstår vigtigheden af at benytte parentes i forbindelse med skrå brøkstreger.


Brugbart svar (2)

Svar #6
22. februar 2013 af SuneChr

# 5   sidste linje.

Helt enig. Det ér et problem.

Inden opgaven går ud, bør og skal den af trådstarter nærlæses igen, hvor man skal tænke på, at den insiderviden man har, den har opgavehjælperen ikke nødvendigvis. Eller brug det udmærkede  LaTeX (udtales: la'tæk), som kan præsentere et professionelt layout.  Så stram op. 


Skriv et svar til: Matematisk-fejl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.