Matematik

Hjælp..

23. februar 2013 af vleranda10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Tabellen viser udviklingen i de årlige udgifter til lobbyarbejde i den amerikanske kongres i
perioden 1999-2009.

År (1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 )
Udgift mia. $ (1,44 1,56 1,64 1,82 2,04 2,17 2,43 2,62 2,85 3,30 3,49 )

I en model kan udviklingen beskrives ved Y=b*a^x


hvor y er den årlige udgift (målt i mia. $), og x er antal år efter 1999.

a) Benyt tabellens data til at bestemme a og b.

b) Bestem fordoblingstiden.

c) Den faktiske årlige udgift var 2,61 mia. $ i 2010. Hvor mange procent er modellens
værdi større end den faktiske årlige udgift?


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. februar 2013 af SuneChr

Hvad er du i tvivl om? Opgaven ligger der uberørt, hvor går du i stå?

Der skal laves eksponentiel regression på talmaterialet.


Svar #2
23. februar 2013 af vleranda10 (Slettet)

Jeg har fået:

a= 1,09502
b=1,405
 

Ved ikke lige hvordan jeg skal finde fordoblingstiden


Brugbart svar (3)

Svar #3
23. februar 2013 af SuneChr

 

c)         


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. februar 2013 af LeonhardEuler

 x=11 er antal år efter 1999. Du indsætter tallet ind istedet for x, og udregner modellens værdi vha. ligningen. Og derefter udregner den procentvise forskel.


Svar #5
23. februar 2013 af vleranda10 (Slettet)

#4

Mange tak! Det har jeg fået regnet mig frem til! 

Men kan det passe at fordoblingskonstaten er 2.03844? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. februar 2013 af 123434 (Slettet)

2# Formlen er vist t2=in(2)/in(a)

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. februar 2013 af LeonhardEuler

#5

T2= In (2)       el.     T2 = Log (2) 

       In(a)                          Log (a)

 

a = 1,09502

 

T2 = 7,636081452


Skriv et svar til: Hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.