Matematik

Mate

24. februar 2013 af 12345abcd (Slettet)

Hej allesammen! :-)

Jeg har en matematik aflevering for, og kunne rigtig godt tænke mig lidt hjælp til nogle af opgaverne.
Det er lidt besværligt at skrive dem ind, så har bare lige vedhæftet PDF'en. Men kunne i første omgang
rigtig godt bruge hjælp til opgave 1 og 2!

Håber i kan hjælpe!

På forhånd tak :-)

 

(Der skulle ikke have stået "Mate" i titlen, men kom til at trykke enter for hurtigt, og kan ikke finde ud af at ændre det, hihi)

Vedhæftet fil: Aflevering 11(1).pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2013 af Stats

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er givet en eksponentiel model for Kinas BNP

y = 726 · 1,115x ,

hvor x er antal år efte 1995.

a) Beregn y(x) for det x, der svarer til år 2001.

c) Benyt udtrykket for fordoblingskonstanten.


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. februar 2013 af Stats

OPGAVE 1

a)

Vi har vores start, som er fra 1995... Og vi skal finde ud af hvad, BNP'en er i 2001. Derfor skal vi finde ud af hvor mange år der er gået..

x1-x0=2001-1995=6

Vi indsætter den fundne x-værdi, nemlig 6..
y=726·1,1156=1395,04

b)

b·a, hvor b er begyndelsesværdien og a er vækstraten.

Det vil sige i dette eksempel, skære grafen og y-aksen i 726, samt at vi har en vækstrate på 1,115..

c)

Formlen for fordoblingskonstanten er T2=log10(2)/log10(a)
Vi indsætter på de respektive pladser og får T2=log10(2)/log10(1,115)=6,37... Det vil sige, at hver gang x, forøges med dette tal, har vi en fordobling..

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (2)

Svar #4
24. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det giver ingen mening at tale om en eksponentiel model i Opg 2. Der er tale om en simpel lineær forskrift

y = f(x) = 4775 + 45·x

hvor x er antallet eksemplarer af bogen, og y er forfatterens samlede udgifter.

I b) skal man da løse ligningen

f(x) = 14000 , dvs

14000 = 45x + 4775 ,

x = (14000 - 4775) / 45 = 205


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. februar 2013 af Stats

Det må du undskylde, min fejl... Har rettigeret mit svar... Jeg ved ikke om det er trætheden eller sygdommen der lige slog mig ud der?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Mate

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.