Matematik

f'(x)

27. februar 2013 af Lektiepige (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

a : 

f(4,0) = 53,9181

Gedden som er 4 år er ca. 54 cm.

 

solve:

t = 2,06166

Gedden som er 35 cm er ca 2 år.

 

Er det ikke rigtigt?
 

Jeg skal bestemme f'(x), men jeg ved ikke, hvordan jeg skal regne det ud (lommeregner):

f'(t) = d / dx  

 

 

Vedhæftet fil: Opgave.docx

Brugbart svar (2)

Svar #1
27. februar 2013 af Euroman28

Kommer an på hvilke lommeregner du har?

Eller så kan du også finde

ved af disse regler

1)

2)

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det er i hvert fald noget rod at blande x og t sammen som variable i en skøn pærevælling.


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. februar 2013 af PSXL

Bruger du TI-interactive?


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

Talværdierne i a) er korrekte.

b) Differentier f(t) og beregn så f '(5) .


Svar #5
28. februar 2013 af Lektiepige (Slettet)

 

Tak for svar. Min internet gik ned, derfor mit sene svar

 

Jeg bruger Ti-nspire cas: Hvor skal jeg indskrive formlen?


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det skal du vel så gøre på din Ti-nspire .

Men opgaven løses da simpelt nok i hånden.

f(t) = 114,6·(1 - 0,927·e-0,14t) ,

f '(t) = 114,6·(-0,927)·(-0,14)·e-0,14t

Indsæt t = 5 og beregn f '(5) .


Skriv et svar til: f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.