Dansk

disposition

27. februar 2013 af Zuz17 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej folksen hvordna laver man en disposition til en opgave

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. februar 2013 af hesch (Slettet)

At disponere betyder at prioritere emneområder, man vil komme ind på, og at sætte disse emneområder i en naturlig rækkefølge, således at der fremkommer en "rød tråd" i det man nu planlægger, f.eks i det man vil skrive.

Formålet med at lave en disposition til en opgave, er at sikre at man får det hele med, og med den rigtige vægt på hvert emne, beskrevet i den rigtige og naturlige rækkefølge.

Skriver du en stil, uden disposition, kan du ved gennemlæsningen af stilen, efter sidste punktum er sat, opdage at stilen hænger forkert sammen, at du har glemt noget, osv.: Du må nu groft sagt skrive stilen om, flytte/slette/indskyde afsnit.

Hvis du skriver en disposition, og opdager en forkert sammenhæng her, inden du skriver stilen, er det et spørgsmål om at ombytte ord/linier før dispositionen er tilrettet, og dermed den efterfølgende stil.

Du skal ikke lave en disposition for dispositionens skyld, men for at bruge den som et værktøj til at skrive en god opgave.

Hav dette for øje, når du laver dispositionen:  Den er for din egen og opgavens skyld, og du sparer i sidste ende tid og kræfter ved at lave den.


Skriv et svar til: disposition

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.