Debat

Manipulation

28. februar 2013 af vanilor123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Studi

Jeg vil gerne høre jeres mening om manipulation. Er det moralsk rigtigt -- Altså hjernevask, propaganda ovs. -- Bare generelt jeres mening om emnet.

Mvh Peter Frederik Hansen

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2013 af hesch (Slettet)

Selvfølgeligt er det ikke moralsk rigtigt, men samtidigt skal det så siges, at denne amoralitet bør vurderes efter niveauet manipulationen foregår på.

På højeste niveau ( landets ministerier ) har man fundet det nødvendigt at ansætte spindoktorer, for professionelt at manipulere pressen og befolkningen.  Jeg tror ikke, at spindoktorer deltager i udvalgsmøder, eller har en egentlig politisk indflydelse. Deres job ( højtlønnet ) er at formulere udtalelser, der rigtig gerne må være manipulerende. De må gerne have baggrund i reklamebrancen. Det finder jeg bekymrende.

For år tilbage sendte TV en engelsk serie, der hed "javel, hr. minister", hvor 1. sekretæren manipulerede premierministeren. Serien blev betegnet som en "Comedy-serie", hvad kaldes det der foregår på ministerplan i DK ?

 


Brugbart svar (2)

Svar #2
04. marts 2013 af MrSherlock (Slettet)

Manipulation er meget moralsk ukorrekt... MEN MEN MEN... Det optræder konstant og kan på ingen måde bringes til standsning...

Vores forældre, lærer, Stasoverhoveder osv... bruger manipulation konstant. For når man f.eks. taler om "normallitet" taler man i bund og grund om det, som flertallet har vedtaget (ved lov eller som samfundsnorm).

Det er selvfølgelig klart, at det handler om, hvilke intentioner vedkommene har ved at udøve manipulation. Dog skal man huske at kigge indad, når man giver sit bud på "det normale". For da udøver man i bund og grund selv manipulation.

Filosofferne i antikken og i dag er i bund og grund bare folk, som stikker en finger i jorden og stiller spørgsmål ved det normale.

Husk i øvrigt: En verden uden kritiske øjne, er en helt normal verden.... Men er vi tjent med det??? For hvordan skal man kende forskel på A og B, hvis man kun kender A...??? :-)

 

Det var lige mine umiddelbare tanker om "Manipulation"... ;-) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. marts 2013 af klotte (Slettet)

Alle manipulerer- al argumetation er en form for manipulation.


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. marts 2013 af hesch (Slettet)

#3:  Jeg giver dig ikke ret her.

Hvis man "brænder" for en sag, hvor det ikke er for egen vindings skyld, kan man sagtens prøve at overbevise folk ved saglige argumenter. Men rækker sagen ud over at "brænde for den", og til at ønske "vinding" kan løgnene, fortielserne, psykologiske tricks og snyderierne komme på banen.

Det er hvad jeg forbinder med manipulation. 

Al argumentation er ikke ( en form for ) manipulation.


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. marts 2013 af Yang (Slettet)

Manipulation benyttes jo i højere og højere grad inden for fakta, fiktion og faktion, og det er da bekymrende, især for de mennesker som ikke kan gennemskue om der er tale om et sagligt og gyldigt argument eller en person, som på en eller anden måde får stukket sin holdning ind i modtagernes lommer. 

Men det er jo et virkemiddel, så hvis det virker, er missionen jo lykkedes for afsenderen. Læsere, lyttere, alle typer af modtagere bør bare spidse ørerne til og forholde sig kritiske til det sagte og det skrevne. 

Folk skal da have lov til at danne deres egne meninger og ikke blive "hjernevasket", hvilket manipulation altså er. 


Skriv et svar til: Manipulation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.