Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Procentregning

01. marts 2013 af Chokokolade (Slettet)

Hvis et firma har et underskud på -500 mio. kr. i 2008. Og i 2009 får de et underskud på -30 mio.kroner. Hvordan beregner man den procentvise stigning / ændring?

Jeg har prøvet således:

(-30)-(-500) = 462 mio. kroner

462 / (-500) gange 100 % = -92,4 %

Jeg forstår ikke hvorfor det giver minus, da det stiger, men stadig er i underskud.


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er vel tale om underskud på 500 mio. kr og 30 mio. kr., ikke -500 mio. kr. og -30 mio. kr.

Den procentvise ændring af underskuddet er som du beregner det.

Underskudet stiger ikke, det falder.

Men du regner lidt galt, da (-30) -(-500) = 470, ikke 462.


Svar #2
01. marts 2013 af Chokokolade (Slettet)

Hvorfor stiger det ikke? Det starter med et underskud på 500 mio. kroner, og efter et år et underskud på 30 mio. kroner. Så stiger den jo, men stadig er i underskud?


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Underskudet falder da. Fra 500 mio. kr til 30 mio. kr.


Svar #4
01. marts 2013 af Chokokolade (Slettet)

Bliver det så et fald eller en stigning på -92,4 % ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er en ændring på -94% (regn nu med de rigtige tal), eller et fald på 94%.


Svar #6
01. marts 2013 af Chokokolade (Slettet)

Hvad nu hvis:

2008: -35 mio. kroner

2009: 60 mio. kroner

Skal jeg så beregne det ud således:

60-(-35) mio. kroner = 95 mio. kroner

95 / (-35) gange 100 % = -271 %

Er det korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, helt i overensstemmelse med din anden tråd.


Svar #8
01. marts 2013 af Chokokolade (Slettet)

Jeg er glad for at høre at det er korrekt, så har jeg forstået metoden nu :) Tak for hjælpen :))


Svar #9
01. marts 2013 af Chokokolade (Slettet)

Men skal det ikke være plus ? den stiger jo?


Brugbart svar (1)

Svar #10
01. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, du sætter det jo i forhold til et negativt tal.

Det drejer sig om at indsætte i formlen

(procentuel ændring) = [ ( (ny) - (gammel) ) / (gammel) ] · 100%


Svar #11
01. marts 2013 af Chokokolade (Slettet)

så det er et fald på 271 % ?


Brugbart svar (1)

Svar #12
01. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ja, det kan man vel kalde det.


Svar #13
01. marts 2013 af Chokokolade (Slettet)

Sidste spørgsmål:

2008: 60 mio. kroner

2009: 122 mio.kroner

Hvor meget stiger det med?

122-60 = 62

62 / 60 gange 100 % = 103%

er det korrekt?


Svar #14
01. marts 2013 af Chokokolade (Slettet)

?


Brugbart svar (2)

Svar #15
01. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Ja, det er jo det samme princip igen og igen. Indsæt i formlen i #10.


Svar #16
01. marts 2013 af Chokokolade (Slettet)

Mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: Procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.