Matematik

Hjælp til andengradspolynomiet...

03. marts 2013 af 123hjælp123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har et problem med den her opgave, det er til at blive skør over! Hvis nogen kunne hjælpe mig ved at gennem go den med mig, ville det være skønt! 

 

f(x) = 1/2x^2 -4x + 6

Uden brug af lommeregner skal jeg finde toppunkt, det gør jeg således, men er ikke sikker på om det er rigtigt?

(-b/2a)(-d/4a)

d = b^2 – 4*a*c

d = -4^2 – 4*1,5*6
d= -28

(--4/2*0,5) (-28/4*0,5)

(4,-14) får jeg det til.....

 

Så skal jeg finde skæringspunkt med x aksen. Men da d<0 er der ingen. Men når jeg putter det ind på lommeregneren er der ligepludselig. 

Til sidst skal jeg finde værdimængden for f. Jeg ved hvordan man finder DM for x og VM for y, men for f? aner det ikke..

Håber virkelig at der er nogen derude som kan hjælpe mig.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2013 af nielsenHTX

d=(-4)2-4*0,5*6=16-12=4

og y=f(x) (det er notation, om du finder det for y eller f(x))


Svar #2
03. marts 2013 af 123hjælp123 (Slettet)

Tusind tak, den havde jeg lige misset! 

Men hvis jeg ikke må bruge en lommeregner til at finde VM, og heller ikke har en graf at se på, hvordan regner jeg det ud i hånden?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. marts 2013 af mette48 (Slettet)

Du har lige fundet D

Var det nødvendigt at bruge lommeregner til det?

Indsæt nu i løsningsformelen

denne burde du også kunne løse, hvis du kan den lille tabel


Skriv et svar til: Hjælp til andengradspolynomiet...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.