Fysik

Bølger

03. marts 2013 af Sus92 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg sidder med denne opgave, og er kommet helt i tvivl. 

Billedet er vedhæftet 

 

- Jeg kan se, ud fra figuren, at bølgelængden er lig 8,0 cm. Jeg kan også se, at den nederste bølge har flyttet sig 3,0 cm i løbet af de 0,12 sekunder. 

Jeg tog 0,03/0,12 = 0,25 m/s for at udregne bølgens fart. Er det forkert? Og hvordan finder jeg periode og frekvens?

 

Tak på forhånd :-)

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2013 af peter lind

Ja. Frekvens findes af frekvens*bølgelængde = hastighed. Periode T=1/frekvens


Svar #2
03. marts 2013 af Sus92 (Slettet)

Okay. men de eneste informationer jeg har er jo kun 8,0, 3,0 og 0,12 s - så hvordan finder jeg det ud fra det? 

0,08/0,12 ? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. marts 2013 af peter lind

Du har jo også fundet hastigheden i #0. Med den fundne bølgelængde kan du af den første formel i #1 finde frekvensen. Når du har fundet frekvensen, kan du bruge den anden formel i #1 til at finde perioden


Svar #4
03. marts 2013 af Sus92 (Slettet)

Ah okay, det var fordi jeg i #0 spurgte om det var forkert - og så skrev du ja, så jeg blev helt forvirret ;-D


Svar #5
03. marts 2013 af Sus92 (Slettet)

Kan det passe at frekvensen er lig 0,03125 Hz eller 32?


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. marts 2013 af peter lind

Nej. Du har en kommafejl Fejl med enheder ? Frekvensen kan da ikke også være 32


Svar #7
03. marts 2013 af Sus92 (Slettet)

Jamen er det 8,0 cm eller 3,0 cm jeg skal sætte ind i f = v/λ ?


Svar #8
03. marts 2013 af Sus92 (Slettet)

ah. nu har jeg den: 0,25m/s/0,08m = 3,125 Hz 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #9
03. marts 2013 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.