Matematik

Andengradsligning

04. marts 2013 af Manu0407 (Slettet)

HEJ!

hva gør man hvis en af konstanterne til udregning af diskriminanten er ukendt? Altså x??

f.eks. 

x- 6x + 8 = 0 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er jo noget vrøvl, hvad du skriver. x er den ukendte. Konstanterne er alle kendte i denne ligning. Konstanterne er koefficienterne til leddene med x2, x, og konstantleddet.

I udtrykket for diskriminanten indgår konstanterne a, b og c i 2.-gradsligningen ax2 + bx + c = 0, den ubekendte x indgår ikke i diskriminanten

d = b2 - 4ac .


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. marts 2013 af SuneChr

# 0

Så ser det sådan ud for       ax2 + bx + c = 0   ⇔

a og b kaldes koefficienter og c kaldes konstanten.


Svar #3
04. marts 2013 af Manu0407 (Slettet)

Forstår ikke hvad a er så..


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

a er koefficienten til leddet med x2. I den givne ligning er a = 1 .


Svar #5
04. marts 2013 af Manu0407 (Slettet)

a er xmen jeg kan jo ikke sige -62-4*x2*8???


Svar #6
04. marts 2013 af Manu0407 (Slettet)

Nååår, på den måde! TAAK!


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.