Matematik
rækkesum
05. marts 2013 af
jeppe20 (Slettet)
-
Niveau: Universitet/Videregående
Jeg skal bestemme rækkesummen
∞
∑ (3^n+2^n)/(5^n)
n=0
jeg har prøvet at dele dem op for at få et geometrisksum men jeg kommer ikke frem til det rigtige resultat..
nogen der kn hjælpe??
Svar #1
05. marts 2013 af Singlefyren (Slettet)
Del op i 2:
∑ (3^n+2^n)/(5^n) = ∑ (3/5)n + ∑ (2/5)n
Benyt så at ∑0∞ (a/b)n = 1 / (1-a/b)
Skriv et svar til: rækkesum
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
