Matematik

Sandsynlighedsregning

06. marts 2013 af defrag (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder med en opgave som lyder som følgende: 
 

"Du er den lykkelige ejer af en butik, der sælger TV - apparater, der købes hjem fra en leverandør, hvor de pågældende TV produceres i serier på 500 stk.
Om de pågældende produktionsserier vides erfaringsmæssig, at 450 ud af de 500 TV - apparater har en levetid på minimum 5 år, før de skal efterses.

Du køber nu 15 TV - apparater hjem til videresalg.

Opgave 1) Bestem sandsynligheden for, at mindst 14 af disse har en levetid på minimum 5 år, før de skal efterses" 
 

Opgaven er en del af en sandynlighedsREGNING emneopgave og må derfor ikke bestemmes vha. en sandsynlighedsfordeling. Spørgsmålet lyder så dels hvilken sandsynlighedsregning, der her skal benyttes og dels hvordan denne udregnes... 

 

Håber I kan hjælpe, på forhånd tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2013 af SuneChr

Vi kommer ikke uden om

    


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. marts 2013 af SuneChr

Hvis vi skal "oversætte" # 1 er det

14 apparater kan udtages blandt 15 på  = 15 måder. For de 14 apparater er sandsynligheden for succes 0,9 for hver af dem, samtidig med, sandsynligheden for ikke-succes er 0,1 for dét apparat, der ikke er udtaget.

15 apparater kan udtages på 1 måde. Sandsynligheden for succes for alle apparaterne er 0,915  .

Vi skal da lægge de to sandsynligheder sammen og får 0,5490 , altså > 50% .

 


Svar #3
06. marts 2013 af defrag (Slettet)

Ahhh ja selvfølgelig 
 

Det er jo bare P(x >= 14) = P(x=14) + P(x=15)



P(x=14) = (K(450,14) * K(50,1)) over K(500,15) = 0.345 

P(x=15) = (K(450,15) * K(50,0)) over K(500,15) = 0.201 

 

<=> P(x >= 14) = 0.546 ??? 

 


Svar #4
06. marts 2013 af defrag (Slettet)

Super fedt!!!! 

Tusind tak for svaret - var lige hvad jeg havde brug for :-) 


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.