Matematik

Jobmuligheder

06. marts 2013 af loui12345 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej SP

Hvordan regner jeg denne opgave ud? Martins og Rasmus' mulighed for at arbejde de tre første uger i sommerferien:

Avisbud

Tid: Tre timer hver dag.

Løn: 50 kr. i timen.

De skal betale 8% af lønnen i AM-bidrag

 

Hvor meget i løn for de så?

Opgaven lyder ikke svær, men jeg er bare så forvirret.

 

Jeg håber i vil hjælpe mig. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2013 af fafdsafasd (Slettet)

Omhandler opgaven, hvor meget de hver især har mulighed for at tjene på de tre uger? I givet fald, vil det sige, at de arbejder tre uger, dvs. 21 dage, tre timer om dagen. Antallet er arbejdstimer er derfor bestemt ved

    21 · 3 = 63

 

det oplyses at timelønnen er 50 kr., hvorfor den mængde penge de tjener, eksl. arbejdsmarkedsbidrag, er givet ved

    63 · 50 = 3150

 

hvorefter der fratrækkes 8 %

    0,08 · 1350 = 252

 

og altså vil deres fortjenste hver især være lig

    3150 - 252 = 2898 kr.


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. marts 2013 af fafdsafasd (Slettet)

.. men prøv for en sikkerheds skyld alligevel at gengive opgavebeskrivelsen præcist som den er


Svar #3
06. marts 2013 af loui12345 (Slettet)

Der står bare at både Rasmus og Martin skal arbejde i tre uger. De skal arbejde i tre timer hver dag og får 50 kr. i timen. Men skal skal også betale 8 % af lønnen i AM-bidrag. Hvor meget får de så udbetalt hver især?


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. marts 2013 af fafdsafasd (Slettet)

#4, så er udregningen i #1 korrekt. Giver det mening?


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. marts 2013 af fafdsafasd (Slettet)

Jeg er desuden komme til at skrive "hvorefter der fratrækkes 8 %", hvor jeg i stedet finder ud af hvad 8 % af 1350 kr. er. De 8% trækkes så fra beløbet, og da fås den mægnde penge, der hver især har tjent.


Svar #6
06. marts 2013 af loui12345 (Slettet)

Ok, tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Jobmuligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.