Matematik

Rentes regning

06. marts 2013 af Bammm (Slettet) - Niveau: A-niveau

Thorleif har en formue på 120.000 kr., som dels anbringes til 4% p.a., dels til 4,5% p.a. Hvor stort et beløb har været anbragt på hver måde, når renteudbyttet pr. år er 5250 kr.?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2013 af mathon

 

                                         x • 0,04  +  (120.000 - x) • 0,045 = 5.250


Svar #2
06. marts 2013 af Bammm (Slettet)

Hmm 


Svar #3
06. marts 2013 af Bammm (Slettet)

Så isolere man bare x, ved begge?


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. marts 2013 af mathon

#1


 

                                         x • 0,04  +  (120.000 - x) • 0,045 = 5.250

                                                            x = 30.000

 

                                                                    til 4% p.a.                              til  4,5% p.a.
    der er anbragt                                          30.000                                   90.000


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. marts 2013 af AfghanBoy (Slettet)

Ja du kan bruge CAS og give svaret . men du kan også give mellem regningerne med.

Du kan vel regne i parantes.
0,04x + 0,045 * (120000-x) = 5250

<=> 0,04x + 0,045 * 120000 - 0,045 * x = 5250

<=> 0,005x + 5400 = 5250

<=> x = (5250-5400) / 0,005

<=> x = -30.000
eller x = 30.000

så 30.000 til rente på 4,0 % p.a. og 90.000 til rente på 4,5 % p.a


Skriv et svar til: Rentes regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.