Matematik

Integralregning - forstår det ikke

06. marts 2013 af Ess (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg forstår ikke rigtig hvad man skal, facit gjorde mig forvirret. Så også på nogle andre besvarelser at de havde skrevet noget med dt/dx... 

Er der en som vil forklare mig hvordan man udregner det trin for trin.

Opgaven lyder sådan: bestem integralet ∫ 2x*(x2+1)dx  

Facit: 1/6(x2+1)6


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. marts 2013 af mathon

 

        substituer
                               u = x2 + 1   og dermed   du = 2xdx

 

         ∫ 2x*(x2+1)dx = ∫ (x2+1)2xdx = ∫ u5du = (1/6)•u6 + k = (1/6)•(x2 + 1)6 + k


Svar #2
06. marts 2013 af Ess (Slettet)

Jeg forstår det ikke... kan du forklare det mere detaljeret :)

Hvad er u og hvad er du..


Brugbart svar (2)

Svar #3
06. marts 2013 af mathon

   du bruger måske t i stedet for u
                                                              men det ændrer ikke beregningen

 

fra matematikundervisningen:

               ∫ f(g(x)) • g '(x)dx  =  ∫ f(u) du = F(u) + k  = F(g(x)) + k


Svar #4
06. marts 2013 af Ess (Slettet)

Jeg har først lige set udregningen du har lavet :) Mange tak.. sidder lige med en bog, kigger på det du har skrevet og prøver at fatte det.


Svar #5
06. marts 2013 af Ess (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Integralregning - forstår det ikke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.