Matematik

Hjælp til matopgave

07. marts 2013 af Simon888 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En bestemt type beholder har form som en kasse med kvadratisk bund og et hult låg, der
har form som en halvkugle sammensat med et kvadrat.
a) Bestem beholderens volumen udtrykt ved r og h.

Jeg løser denne opgave således:

V= 2r*2r*h+(1/2)*(4π/3)*r3 = 4r2h+(2/3)πr3

Beholderens volumen er 5.
Bestem h udtrykt ved r, og gør rede for, at overfladen af beholderen udtrykt ved r er givet ved
O(r)=10/r+(8-π/3)*r2

denne opgave løser jeg således:

V = 4r2h+(2/3)πr3= 5 ⇔h = (5-(2/3)πr3)/4r2

O = 2(2r * 2r + 2r * h +2r *h) + (1/2)*4πr2-πr= 8r2 + 8rh + πr2

Man skal herefter erstatte h med det man har fundet h til, men når jeg gør det, så får jeg ikke, at

O(r)=10/r+(8-π/3)*r2

Hvad har jeg gjort galt?


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. marts 2013 af mette48 (Slettet)

O = 8r2 + 8rh + πr2

h = (5-(2/3)πr3)/4r2

Du har lavet en vejl ved indsættelsen af h i O

O = 8r2 + 8r*(5-(2/3)πr3)/4r2 +πr2

O = 8r2 +2/r*(5-(2/3)πr3) +πr2

O = 8r2+10/r - (4/3)πr2+πr2

O = 10/r +8r2- (1/3)πr2

O = 10/r + (8-π/3)r2


Skriv et svar til: Hjælp til matopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.